Zivkovic brengt zijn 'thuisduel' in gevaar

Zivkovic foto RTV Noord
Zivkovic foto RTV Noord
VOETBAL - Richairo Zivkovic heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De aanvaller van Ajax werd donderdagavond door Oranje onder 19-coach Aron Winter buiten de selectie gelaten voor het EK-kwalificatieduel tegen de leeftijdsgenoten uit Servië dat in Friesland werd gespeeld. Morgen volgt er een gesprek tussen de bondscoach en de speler, maar of Zivkovic zaterdag in zijn geboortestad een basisplaats zal krijgen in het duel tegen Noorwegen is nog maar de vraag.
Zivkovic bleek te laat te zijn bij de wedstrijdbespreking.

In november werd Zivkovic ook al om disciplinaire redenen naar huis gestuurd. De aanvaller kreeg toen een geldboete van Ajax. Aron Winter besloot om de oud-speler van FC Groningen een nieuwe kans te geven. Zivkovic werd opgeroepen voor de drie EK-kwalificatieduels tegen Servië, Noorwegen en Zwitserland. Servië (dat met 1-0 werd verslagen) heeft Zivkovic gemist. Nu is het afwachten of Winter de spits een derde kans geeft.

Oranje onder 19 speelt zaterdag om 17.00 uur op het veld van Achilles 1894 tegen Noorwegen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl