Plastic, decibellen en vechtsport domineren discussie in raad Meppel

Meppeler raad wil vechtsportgala's niet op voorhand al weren.
Meppeler raad wil vechtsportgala's niet op voorhand al weren.
MEPPEL - Het ging om het evenementenbeleid van Meppel, maar de discussie spitste zich toe op plastic bierglazen, geluidsoverlast en wel of geen vechtsportgala's in de gemeente.
De horeca wil geen statiegeldglazen tijdens evenementen, zoals het college dat wel wil. Doel is de enorme hoeveelheden plastic afval te verminderen.

Niet werkbaar

"Statiegeldglazen zijn niet werkbaar, gevaarlijk en kosten aanmerkelijk meer dan het opruimen dat we nu als ondernemers betalen", zei horecavertegenwoordiger Hillard Worst.

Zijn achterban kreeg steun van onder andere de VVD-fractie. Een meerderheid van de raad steunde een wijzigingsvoorstel, waardoor het college samen met de horeca naar alternatieven moet gaan zoeken.

Vechtsport

En verschillende fracties willen dat vechtsportgala's op voorhand al niet in de gemeente gehouden mogen worden.

D66 en de SP kwamen met een voorstel waarbij het college per aanvraag gaat kijken of een evenement als een vechtsportgala wel of niet gehouden mag worden. Dat hangt dan af van de manier waarop de organisatie zaken als veiligheid rond het gala geregeld heeft.

Ook op dit punt was er een meerderheid van de raad die de wijziging ondersteunde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl