Kosmeijer: Eeuwig zonde dat MFA-plannen Tynaarlo niet doorgaan

VRIES - "De nekharen gingen me recht overeind staan." Dat zegt oud-wethouder van Tynaarlo Henk Kosmeijer nadat hij eerder vandaag hoorde dat de plannen voor twaalf multifunctionele accommodaties in de gemeente Tynaarlo niet worden uitgevoerd.

Volgens Kosmeijer zijn de plannen al vijftien jaar geleden in gang gezet. "Ik weet honderd procent zeker dat het voorstel om twaalf MFA's te bouwen in de gemeenteraad is behandeld en dat er genoeg geld was. Ja, het was een ambitieus plan, maar het was haalbaar."

Drie in plaats van twaalf

Volgens Nina Hofstra, de opvolger van Kosmeijer, is het geld er niet en ook nooit geweest. Het blijft in de gemeente Tynaarlo daarom bij drie multifunctionele accommodaties: in Ter Borch. Zeijen en Yde. Om de andere MFA's te bouwen is 37,5 miljoen euro nodig. Volgens Hofstra is er amper elf miljoen beschikbaar.

Eeuwig zonde

Volgens Kosmeijer was dat geld er gewoon toen de plannen door de gemeenteraad werden goedgekeurd. Kosmeijer nam twee jaar geleden afscheid en is nu burgemeester van de Groningse gemeente Marum. Hij noemt het eeuwig zonde dat de plannen niet doorgaan.
In een multifunctionele accommodatie (MFA) is plek voor onder meer scholen, kinderopvang en een bibliotheek.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl