Bibliotheken en Biblionet bundelen krachten

Hein Pannekoek krijgt de voorzittershamer van Marga Kool
Hein Pannekoek krijgt de voorzittershamer van Marga Kool
ASSEN - Besturen van bibliotheken in negen Drentse gemeenten en de provinciale serviceorganisatie Biblionet Drenthe bundelen hun krachten. Vandaag werd het startschot gegeven voor de samenwerking.
De nieuwe statuten werden getekend en daarmee ontstond een nieuw gezamenlijk bestuur. Marga Kool, voorzitter van de Raad van Toezicht van Biblionet, droeg de voorzittershamer over aan de nieuwe voorzitter van het Algemeen Bestuur Hein Pannekoek uit Tynaarlo.

Slagvaardiger zijn

De nieuwe samenwerking moet volgens Biblionet "de kwetsbaarheid verminderen en de kwaliteit en efficiency van het bibliotheekwerk in de provincie vergroten." Volgens Kool en Pannekoek is het een unieke ontwikkeling en is de schaalvergroting nodig om slagvaardiger te zijn.

Aa en Hunze en Borger-Odoorn

Het nieuwe bestuursmodel wordt stapsgewijs ingevoerd. De bibliotheken van Aa en Hunze en Borger-Odoorn hebben als eerste besloten volledig op te gaan in de nieuwe stichting. Anderen zullen later volgen, volgens Biblionet.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl