Woordenweg van stoepkrijt vraagt aandacht voor poëzieproject Dichter bij Odoorn

ODOORN - Kinderen van OBS de Weiert uit Odoorn waren vandaag flink aan het stoepkrijten in hun dorp. Ze maakten een Woordenweg met 180 van hun favoriete woorden om aandacht te vragen voor het poëzieproject Dichter bij Odoorn.
Het poëzieproject is een fiets- en wandelroute van zeven kilometer dwars door Odoorn. In totaal staan op dertien historische en culturele plekken een paneel met daarop een gedicht over die plek.
Odoorn leren kennen
"Je kijkt dan op die manier ook beter naar de omgeving en je leert zo Odoorn beter kennen", vertelt Jelte van der Kooi van de commissie Dichter bij Odoorn.
De Korenmalerij
Een van de dertien gedichten is geschreven door de elfjarige Coen ten Ham, leerling op OBS de Weiert. Hij schreef een gedicht over de Korenmalerij.
"Het is een bijzonder gebouw waar niet echt naar omgekeken wordt. Mensen fietsen er nu voorbij en denken alleen maar 'oh dat is de fabriek'", vertelt Coen over waarom hij dit gedicht heeft geschreven.

De poëzieroute wordt morgenavond geopend in Odoorn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl