Corendonschaatsers sturen aan op breuk met trainer Jan van Veen

Jan van Veen
Jan van Veen
SCHAATSEN - Vier schaatsers van de Corendonploeg hebben via een mail aan de sponsor aangedrongen op een breuk met trainer Jan van Veen uit Dwingeloo. Ook hebben ze het vertrouwen opgezegd in teammanager Chiel van Praag en PR-functionaris Martijn Kabbes.
Corendon-eigenaar Atilay Uslu bevestigt tegenover de NOS inderdaad dat hij de mail ontvangen heeft. Onder aanvoering van kopman Koen Verweij hoopt het kwartet op een nieuwe technische staf. Jan van Veen laat via What's app weten dat hij "nog niet" wil reageren op het verhaal.

vertrouwen van sponsor

Eerder deze week liet Van Veen nog weten dat hij 'het vertrouwen van de sponsor heeft en dat er met de schaatsers nog flink gepraat moet worden'. 'Ik ga verder met schaatsers die graag met mij trainen', aldus Van Veen.
Twee seizoenen geleden trad Van Veen toe tot de Corendon-ploeg toen hij zelf met een groep schaatsers zonder hoofdsponsor zat. Hij nam Marrit Leenstra, Lotte van Beek, Renz Rotteveel en Maurice Vriend mee naar Corendon.

In het eerste seizoen werkte hij samen met de coaches Renate Groenewold en Peter Kolder. Maar Groenewold stopte na dat seizoen als coach.

Gerard Kemkers

Corendon heeft inmiddels ook een gesprek gehad met het management van Ireen Wüst. En in combinatie met haar naam duikt ook automatisch de naam van schaatscoach Gerard Kemkers uit Peize weer op.

Net als bij de plannen rond de ploeg van I-Skate in Groningen wordt Kemkers genoemd als technisch adviseur. Maar Uslu laat weten niet concreet met Kemkers gesproken te hebben.
Vorige week zei de Drentse schaatscoach (die sinds 1 december in dienst is bij FC Groningen) dat er voorlopig geen sprake is van een terugkeer in het schaatsen. FC Groningen directeur Nijland liet op zijn beurt weten dat de combinatie van twee functies niet mogelijk is.

Marije Joling

Marije Joling uit Assen is de enige Drentse schaatsster in de Corendonploeg. Zij is gisteren voor een vakantie vertrokken naar Amerika en heeft nog geen contract voor volgend seizoen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl