Zijspanduo Streuer en Koerts op jacht naar WK-podium

WEGRACE - Bennie Streuer uit Assen wil samen met z'n bakkenist Geert Koerts uit Erm dit seizoen op het podium eindigen in de strijd om het wereldkampioenschap bij de zijspannen. Ze beginnen aan hun derde seizoen samen. Vorig jaar werd het Drentse duo nog vierde.
'Een betere luchtinlaat moet zorgen voor meer vermogen'. Dat moet voor de grootste vooruitgang gaan zorgen volgens coureur Streuer. 'Daarnaast maken we ook gebruik van andere brandstof. We gaan hetzelfde gebruiken als in de Moto GP. We hebben connecties in Duitsland bij Shell, waardoor we nu over deze brandstof kunnen beschikken'.

WK start in Engeland

Het duo trainde al in Kroatië en Frankrijk en volgende week gaan ze naar Duitsland. In tegenstelling tot de laatste jaren lijkt de voorbereiding op rolletjes te lopen. De eerste Grand Prix van het seizoen is in het weekend van 10 april op Donington Park in Engeland.

Gamma Racing Day Assen

In het eerste weekend van augustus is het duo te bewonderen op het TT-circuit van Assen tijdens de Gamma Racing Day. 'We hebben daar natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie omdat we daar veel kilometer hebben gemaakt. Als we ergens een goede finish kunnen maken, is het ongetwijfeld daar', zegt Streuer.

Kilometers maken

Om nog meer testkilometers te kunnen maken rijdt het duo naast de wedstrijden om het wereldkampioenschap ook drie wedstrijden om het Open Nederlands kampioenschap. Verder staat een wedstrijd om het Duits kampioenschap op het programma en volgend weekend beginnen ze met een wedstrijd in het Britse kampioenschap.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl