Bangma moet wijken voor Beukeveld bij WKE

Bangma en Beukeveld
Bangma en Beukeveld
VOETBAL - Diederik Bangma staat volgend seizoen niet meer onder de lat bij WKE. De 24-jarige doelman moet zijn plaats afstaan aan Raymond Beukeveld, die terugkeert na een avontuur bij HHC Hardenberg.

Bangma

Bangma staat sinds 2011 onder de lat bij WKE, na een kort avontuur bij FC Emmen en een langer verblijf (daarvoor) biij Heerenveen. Bij WKE startte Bangma moeizaam, maar al snel bleek het halen van de in Rhenen geboren keeper een schot in de roos. Bangma onderscheidde zich vrijwel wekelijks en pakte bovendien punten voor de club uit Emmen.

PEC Zwolle

Na zijn eerste jaar meldde PEC Zwolle zich, maar Bangma bleef WKE trouw. "Ik heb uiteindelijk geen gesprek gehad met die club. Mijn zaakwaarnemer had contact met ze en het werd al snel duidelijk dat ze geen vergoedingssom willen betalen aan WKE. Dan is het voor mij niet zo moeilijk. Geen financiële vergoeding krijgen en ook nog eens opgezadeld worden met een keepersprobleem, dat vind ik ten opzichte van WKE niet fair", aldus Bangma in de zomer van 2012. Uiteindelijk promoveerde Bangma in zijn eerste jaar met WKE naar de topklasse en op het allerhoogste amateurniveau werd WKE met Bangma 3e, 4e en vorig seizoen 12e.

ACV

Waar de toekomst van Bangma ligt is nog onduidelijk. Enkele weken geleden voerde hij wel een gesprek met zaterdaghoofdklasser ACV uit Assen, maar tot een overstap kwam het uiteindelijk niet.

Beukeveld

Beukeveld beleefde bij WKE het absolute hoogtepunt in zijn loopbaan. De inmiddels 30-jarige keeper was in juni 2009 de grote held aan de Sluisvierweg. De Dalenaar pakte de beslissende strafschop tijdens de finale om het algeheel landskampioenschap bij de amateurs tegen Rijnsburgse Boys, waardoor WKE historie schreef. Nadat WKE in 2009/2010 niet promoveerde naar de topklasse ging Beukeveld in op het aanbod van HHC. De Hardenbergers waren namelijk wel gepromoveerd naar de topklasse. Beukeveld werd bij de club in Overijssel in de afgelopen vier seizoenen respectievelijk 8e, 9e, 4e en 3e.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl