1E: Degradatiezorgen DZOH, Strijker schiet vijf keer raak voor HZVV

VOETBAL - DZOH is naar de voorlaatste plek gezakt in de eerste klasse E. Door een 2-4 nederlaag tegen VEV'67 staat de ploeg nu op een rechtstreekse degradatieplek.
DZOH begon sterk aan het duel tegen de nummer dertien en na vijf minuten spelen kwamen de Emmenaren op voorsprong. Aanvoerder Berry Hoogeveen maakte vanuit een scrimmage na een corner de openingstreffer. De gelijkmaker kwam na 22 minuten spelen uit de lucht vallen. Uit de eerste kans van VEV'67 maakte Jeffrey Visser de 1-1. Tien minuten later werd het 1-2 door een goal van Vincent de Koning.

Na rust kwam DZOH weer op gelijke hoogte. Brian Bokkers scoorde vanuit een scrimmage 2-2. Lang kon DZOH er niet van genieten, want vanuit de aftrap maakte Jeffrey Visser er 2-3 voor VEV'67 van. Het verzet van de thuisploeg was daarna gebroken en tien minuten voor het eind werd het nog 2-4.

HZVV
Frank Strijker was vandaag goud waard voor HZVV. De koploper in de eerste klasse E won met 5-3 van BCV en alle Hoogeveense doelpunten werden gemaakt door Strijker. Met een hattrick maakt hij er 3-0 van, hij scoorde in de tweede, zesde en 22ste minuut. In de 36ste minuut werd het 3-1, maar niet lang daarna bracht Strijker de marge weer op drie. Kort na rust werd het 4-2 en met nog een kwartier te spelen werd het weer spannend door de 4-3. Maar daar maakt Strijker met zijn vijfde van de middag snel een eind aan.

LTC
LTC deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. De Assenaren wonnen op bezoek bij Omlandia met 0-1.

De stand
HZVV blijft koploper en heeft nu 48 punten uit twintig duels. Dat zijn zeven punten meer dan nummer twee Balk, dat wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld. LTC staat nu elfde, een plek die nacompetitievoetbal om lijfsbehoud zou betekenen. De ploeg heeft vijf punten minder dan nummer tien Broekster Boys en een wedstrijd minder gespeeld. DZOH zakt naar plek dertien en heeft een punt minder dan LTC en nummer twaalf VEV'76, maar moet nog twee duels inhalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl