Dost debuteert in Nederlands elftal met gelijkspel

Bas Dost maakte zijn debuut in Oranje
Bas Dost maakte zijn debuut in Oranje
VOETBAL - Bas Dost maakte vanavond in het EK-kwalificatieduel tegen Turkije zijn debuut in het Nederlands elftal. De aanvaller van Vfl Wolfsburg viel in de 63e minuut in bij een 0-1 achterstand. Het duel eindigde uitendelijk nog in 1-1, door een van richting veranderd schot van Wesley Sneijder.
Dost is de eerste oud FC Emmen-speler die speelminuten maakt in Oranje. De laatste Drent die het shirt van het Nederlands elftal droeg was Peter Hoekstra. De Assenaar speelde zijn laatste wedstrijden op het EK in 1996 in Engeland.

"Ondanks mijn debuut sta ik hier niet echt met een lekker gevoel, want ik had verwacht dat we zouden winnen," zei Dost na afloop tegen de NOS. "Natuurlijk hoopte ik dat ik erin zou komen, maar op deze manier was niet de bedoeling. Toch heb ik nog wel een paar keer voor gevaar kunnen zorgen toen Daley Blind mij aanspeelde en ik breed kopte. We hadden kunnen winnen. "

"Turkije-thuis, dat moet Nederland normaal gesproken winnen. Ik weet niet waarom het nu niet lukt, ik zit er natuurlijk ook pas net bij. Wij hadden de overhand, maar zij kregen de beste kansen. Uiteindelijk mag je nog blij zijn met 1-1, maar verder is een gelijkspel thuis tegen Turkije natuurlijk balen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl