DOS'46 zet in verlenging eerste stap richting promotie

KORFBAL - DOS'46 is goed begonnen aan de herkansing om promotie naar de Korfbal League. In Maarssen won de ploeg uit Nijeveen na verlenging met 26-27 van OVVO.
Na de nederlaag van vorige week in de hoofdklassefinale tegen AWDTV was DOS'46 aangewezen tot een best-of-three-serie tegen de nummer negen uit de Korfbal League. In het eerste duel keken de Nijeveners vanavond tegen een 18-12 achterstand aan bij rust. De ploeg had het in de eerste helft verdedigend moeilijk tegen OVVO, vooral de veel scorende Martijn Roos maakte het de Nijeveners lastig.

Na de hervatting was er een totaal ander spelbeeld. OVVO oogde vermoeid en DOS'46 kwam terug in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft had DOS de achterstand omgebogen tot een 19-20 voorsprong. Daarna brak een spannend slot aan, waarin de Nijeveners een voorsprong van twee punten in de laatste minuten uit handen gaven. Na de reguliere speeltijd stond er een 24-24 stand op het scorebord. In de verlenging trok DOS'46 de winst alsnog naar zich toe.

Topscorer was Harjan Visscher met zes goals. Sven Jonker en Maaike Steenbergen maakten er vijf. Door de zege zet DOS'46 een eerste stap richting promotie naar het hoogste korfbalniveau. Volgende week kan de ploeg het karwei thuis afmaken. Bij een nederlaag volgt woensdag nog een laatste duel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl