HZVV-held Frank Strijker "Ik maak eigenlijk nooit mooie doelpunten"

VOETBAL - Hij was zaterdagmiddag zonder twijfel de meest opvallende speler op de Drentse amateurvelden. Frank Strijker, de man die vijf keer scoorde in de met 5-3 gewonnen wedstrijd van HZVV tegen BCV. De spits van de Hoogeveense club heeft inmiddels 23 treffers gemaakt dit seizoen.
"Ik maak eigenlijk nooit mooie goals"
Op de vraag welke treffer het mooist was reageerde Strijker met veel gevoel voor humor. "Ik maak eigenlijk nooit mooie goals. De eerste was een intikker, de tweede was een steekpass die ik afrondde, de derde kreeg ik met geluk mee, de vierde was weer een intikker en de laatste kon ik binnenlopen. Maar ja, het is ook een kwaliteit als je op de goede plek staat toch?"

Nooit vijf in één duel
Voor Strijker was het een unieke middag. "Het is wel een keer gelukt om er vier te maken in een wedstrijd, maar nog nooit vijf. Dus dat is wel leuk. Bovendien levert het ons weer drie belangrijke punten op richting de titel. Nog zes finales spelen we. Het verschil met Balk is tien punten, maar die ploeg heeft één duel minder gespeeld."

"Ik ben geen Ajax-spits"
Met 23 treffers is Strijker veruit topscorer in de 1e klasse E. Of ik de dertig ga halen? Dat moet mogelijk zijn. Of ik dan te behouden ben voor HZVV? Jawel hoor. Ik verwacht niet dat Ajax gaat bellen. Ik ben ook geen Ajax-spits. Daarvoor kan ik niet goed genoeg meevoetballen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl