MSC ruim langs Alcides in stadsderby

VOETBAL - MSC deed uitstekende zaken in de strijd om het kampioenschap. De zwart-witten versloegen de geel-zwarte buren van Alcides op eigen veld met 4-1. Door de zege is MSC op twee punten gekomen van koploper Sneek Wit Zwart, terwijl de ploeg van het trainersduo Brandsma/Blom één duel minder heeft gespeeld dan de Friezen. Voor Alcides is de laatste kans op een prijs verkeken. In de strijd om de derde en laatste periodetitel heeft de formatie van Eduard Lindeboom inmiddels al zes verliespunten.
Breekpunt
Breekpunt in de stadsderby was de rode kaart voor Alcides-verdediger Dennis Blokzijl. Hij kreeg in de 40e minuut, bij de stand 1-0, zijn tweede gele kaart. "Helemaal omdat we kort na rust op 2-0 komen, kan je rustig stellen dat die rode kaart bepalend was", aldus MSC-verdediger Alex Zomer.

1e helft
Toch leek het geen gemakkelijke avond te worden voor de thuisclub. Sterker nog: Alcides startte brutaal en was de bovenliggende ploeg. Vooral Björn Zwikker was een constante plaag voor de MSC-defensie. Tot drie keer toe kwam de kleine flankspeler in kansrijke positie, maar niet één keer haalde hij de trekker met succes over. "Dat was jammer, maar het is ook niet goed dat het teveel van mij moet komen", vond Zwikker. "Bovendien vind ik dat ik beter tot mijn recht kom als aanvallende middenvelder, maar daar denkt de trainer helaas anders over." MSC werd na de drie kansen voor Zwikker sterker en via Björn Bakker en Jos Fidom had de ploeg de 1-0 moeten scoren. Dat gebeurde uiteindelijk wel in de 34e minuut bij de derde kans. Na een slechte uittrap van Alcides-keeper Bas van Weegen profiteerde Carlos Lopes Macedo optimaal van laks verdedigen aan Alcides-zijde: 1-0.

2e helft
Het eerste wapenfeit na rust was van Alcides. Een vrije bal van Zwikker werd gestopt door MSC-doelman Marco Holterman. Daarna dicteerde MSC. In de 54e minuut zorgde Alex Zomer uit een vrije bal voor de 2-0 en een kwartier voor tijd passeerde Benne Sparenberg zijn eigen doelman. Het werd nog erger voor Alcides en opnieuw bleek een standaardsituatie een geweldig wapen van MSC. Erwin Scholte ter Horst gaf het laatste zetje: 4-0. In de slotminuut wist Yannick Kaluzi voor Alcides nog de eer te redden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl