1F: SVBO blijft titelkandidaat na winst op Hoogeveen

VOETBAL - Het topduel in de 1e klasse F tussen SVBO en Hoogeveen leverde een 2-1 overwinning op voor de thuisclub. Daardoor blijft de ploeg uit Barger Oosterveld één van de belangrijkste kandidaten voor de titel. Hoogeveen moet door de nederlaag genoegen nemen met een plaats in de wachtkamer.

Aanvallend voetbal

Beide ploegen begonnen heel aanvallend op het natte en moeilijk bespeelbare veld. Dat leverde al in de vierde minuut een grote kans op voor de gasten, maar de inzet van Daniël Manning werd goed verwerkt door keeper Lennon Ebeltjes van SVBO. Ook Marco Santing slaagde er niet in om koppend en schietend zijn ploeg op voorsprong te zetten. De thuisclub kreeg een goede mogelijkheid door Erwin Sikkes, maar ook hij wist het net niet te vinden. Zijn collega-aanvaller Maarten Wielens lukte dat wel. Uit een vrije trap van buiten het strafschopgebied zette hij zijn ploeg op voorsprong (1-0). Op slag van rust had hij de marge kunnen verdubbelen, maar dit keer ging de bal via een verdediger net naast het doel.

Aanvallen en verdedigen

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niets voor beide doelen. Alleen Shakki Mohammed was namens de gasten dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet belandde uiteindelijk naast het doel. Hoogeveen viel aan en SVBO moest noodgedwongen in de counter. Na een aantal mislukte pogingen was het zes minuten voor het einde wel raak. Een voorzet van Ruben Kaiser werd door Hoogeveen-keeper Raimon Benjamions niet goed verwerkt, waarna Rean Bolk de bal simpel kon binnen tikken (2-0). In blessuretijd leek Hoogeveen terug te komen in de wedstrijd, toen een verdediger van SVBO de bal in eigen doel schoot (2-1). Maar dit doelpunt kwam te laat.

Aanhaken en afhaken

Door de overwinning blijft SVBO in punten op gelijke hoogte met Dieze West, dat op eigen veld met 6-2 won van GVAV/Rapiditas. Alleen heeft de ploeg uit Barger Oosterveld één wedstrijd meer gespeeld. Hoogeveen moet voorlopig even in de wachtkamer. De ploeg heeft drie punten minder dan de koploper, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld.