1F: Emmen verslaat Erica, Nieuw Buinen en Dalen winnen ruim

© vv Emmen
VOETBAL - Vanwege de slechte staat van het eigen veld week vv Emmen voor het subtopduel tegen buur SC Erica uit naar de JENS Vesting van FC Emmen. In dit ongewone decor boekte de thuisploeg na een spectaculaire slotfase een 3-2 zege.

vv Emmen was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar het ontbrak de ploeg van Nico Haak aan scherpte in de eindpass en afronding. Op slag van rust bracht Josip Baric vv Emmen toch op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kreeg de thuisploeg enkele goede kansen op de 2-0, maar het stuitte telkens op SC Erica-doelman Bart Woering. Een fout in de Emmer opbouw leidde zelfs de gelijkmaker in, aangezien Ruben Pilage wel raad wist met het geboden buitenkansje: 1-1.
Na die gelijkmaker werden de ploeg van Arthur van der Veen wat dominanter, maar na een knappe individuele actie van Baric - hij bediende Rusambo Rajabu - kwam Emmen enkele minuten voor tijd weer op voorsprong. Voordat Emmen goed en wel kon nadenken over het verdedigen van die voorsprong stond het alweer 2-2. Een aanval vanaf de aftrap werd door Roy Jagt afgesloten met een doeltreffend afstandsschot. Beide ploegen leken af te stevenen op een gelijkspel, maar in de 92e minuut was het Patrick Eberhard, die een snoeiharde voorzet van Bernard Bakker bij de eerste paal binnentikte.

0-6

Nieuw Buinen en Dalen wonnen beiden met maar liefst 0-6. Subtopper Nieuw Buinen zette laagvlieger VKW aan de kant. Dalen had geen enkele moeite met hekkensluiter vv Steenwijk. De ploeg van Jannes de Lange gaat door deze zege VKW voorbij op de ranglijst en staat nu op een 'veilige' tiende plek.

SVBO - Hoogeveen (2-1)

Het topduel tussen SVBO en Hoogeveen eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

Uitslagen 1F

WVV - Rolder Boys afgelast
Emmen - SC Erica 3 -2
vv Steenwijk - Dalen 0 -6
Dieze West - GVAV-Rapiditas 6 -2
VKW - Nieuw Buinen 0 -6
SVBO - Hoogeveen 2 -1
Bergum - SC Joure 0 -0

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.