Nieuw oorlogsmuseum in Emmen: 'Een droom die uitkomt'

EMMEN - Van gasmasker tot mitrailleur en van po-helmen tot uniformen; het is er allemaal.
Het nieuwe oorlogsmuseum van Emmen, 'Ergens in Nederland 1939-1945', opende gisteren voor het eerst de deuren voor publiek.
Verzamelwoede
Directeur Erik Zwiggelaar toonde zijn uitgebreide collectie tot voor kort aan huis maar daar was door zijn verzamelwoede totaal geen ruimte meer. Hij kocht een nieuw huis met bedrijfspand naast de deur. Dat pand is groot genoeg voor een echt museum.
70 jaar bevrijding van Drenthe
Zo'n drie maanden geleden begon Zwiggelaar met de inrichting van zijn tentoonstelling. En daar was haast bij want hij wilde het museum af hebben voor de viering van 70 jaar bevrijding van Drenthe, begin april. Flink doorwerken dus, maar het is gelukt.
Eer betonen
De expositie bestaat uit meerdere delen. Bezoekers kunnen de wapenkamer, de archeologieafdeling en drie kostuumkamers: de Nederlandse- , de Duitse- en de Geallieerde kamer bekijken. Zwiggelaar wil met Geallieerde kamer de bevrijders van Emmen en Drenthe eren.
Droom die uitkomt
Dat het museum nu open is en ook de eerste bezoekers al langs zijn geweest is een droom die uitkomt voor Zwiggelaar. Maar, lekker achterover leunen en lui genieten is er niet bij voor de kersverse directeur: "Een museum bij mij, bij een verzamelaar, komt nooit af."
Openingstijden
Het museum is niet elke dag geopend. De openingstijden van het museum vindt u op de website: www.ergensinnederland1939-1945.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl