Fokker moet profiteren van de vraag naar meer vliegtuigen

Productie van de Airbus in Hoogeveen (archieffoto)
Productie van de Airbus in Hoogeveen (archieffoto)
HOOGEVEEN - Meerjarige contracten met vliegtuigbouwers als Airbus en Lockheed Martin gaan volgens Fokker Technologies de komende jaren meer winst opleveren. Fokker heeft in Hoogeveen een vestiging met bijna duizend medewerkers.
In Hoogeveen worden onderdelen gemaakt voor verschillende type vliegtuigen. Bijvoorbeeld delen van de vleugel en deuren. In Hoogeveen worden ook nieuwe producten van composiet ontwikkeld.

Onderdelen vliegtuigen komen uit Hoogeveen
Vandaag presenteert het concern haar jaarcijfers. En volgens die jaarcijfers moet Fokker de komende jaren meer kunnen profiteren van de vraag naar meer nieuwe vliegtuigen. Fokker maakt onderdelen voor bijvoorbeeld de Airbus A350 XWB en het JSF gevechtsvliegtuig. Ook onderdelen in het Dassault F5X-programma en de Bombardier CSeries worden in Nederland gemaakt.

Lagere omzet
Fokker zag de omzet vorig jaar met 0,5 procent dalen naar 758 miljoen euro. De nettowinst lag met 4 miljoen euro fors lager dan in 2013, onder meer door een schikking van ruim 15 miljoen euro met de Amerikaanse autoriteiten. Een jaar eerder hield het bedrijf 11 miljoen euro over onder de streep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl