GroenLinks: 'MFA's Tynaarlo kunnen wel worden gebouwd'

TYNAARLO - GroenLinks in Tynaarlo is het oneens met VVD-wethouder Nina Hofstra dat er onvoldoende geld is om de resterende negen Multifunctionele Accommodaties (MFA's) in de gemeente te bouwen.
Vorige week maakte Hofstra bekend dat er van de benodigde 37 miljoen euro slechts een krappe elf miljoen beschikbaar is. Bovendien voegde ze er aan toe dat voorgaande colleges veel ambitieuze plannen presenteerden en dat het benodigde geld er nooit is geweest.


Realistisch begroten
GroenLinks-voorman Oscar Rietkerk schrijft dat de MFA's er kunnen komen als realistisch wordt begroot op basis van toekomstige leerlingenprognoses, als daarbij actuele rentepercentages worden gehanteerd en als de onroerende zaakbelasting wordt verhoogd. Rietkerk vindt dat Hofstra een verkeerd beeld schetst als ze zegt dat het geld voor de MFA's er nooit is geweest. Volgens hem is vooral het huidige college daar debet aan.


Dure onderzoeken
Volgens GroenLinks voerde het college keer op keer dure onderzoeken uit naar de beste plek voor een MFA in het dorp Tynaarlo. Stelde het de bouw in Vries steeds maar uit én besteedde het een half miljoen onderwijs- en welzijnsgeld aan andere doelen en verlaagde de OZB. Rietkerk merkt daarbij op dat ook de VVD van Hofstra deel uitmaakte van de colleges die zij nu de schuld geeft van de te ambitieuze MFA-plannen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl