'Geen tolheffing op Duitse aansluiting op A37'

Aanleg van de E233 is een stap dichterbij (archieffoto)
Aanleg van de E233 is een stap dichterbij (archieffoto)
EMMEN - De geplande tolheffing op Duitse snelwegen gaat niet gelden voor de E233, de nog aan te leggen vierbaansweg van Meppen naar Cloppenburg. Dit meldt de Stedenkring Zwolle-Emsland.
De bouw van de E233 start in 2018. De weg wordt juridisch als een B-weg gezien, terwijl de tolheffing alleen geldt voor autosnelwegen. Nederlanders kunnen vanaf 2016 dus zonder tol te betalen, winkelen in Meppen of op vakantie in Cloppenburg.

Europese Hof

Het Duitse parlement stemde vorige week in met de tolplannen. Europese juristen zien de tolheffing als discriminatie. Duitsers krijgen hun tol namelijk terug via een lagere wegenbelasting. Andere Europese landen kunnen de tolheffing nog tegenhouden door naar het Europese Hof te stappen.


Tijdwinst

De E233 is de Duitse aansluiting op de A37 en vormt straks de belangrijkste verkeersroute vanuit de Randstad naar Scandinavië en Oost-Europa. Dagelijks gaan zo'n 4000 vrachtwagens via de A37 bij Zwartemeer de grens over. Het verkeer boekt drie kwartier tijdwinst als de weg klaar is.

Voor de #E233 Hoogeveen-Cloppenburg hoeft u vanaf 2016 geen tol (#PKWMaut) te betalen, maar wel voor de #Autobahnen. pic.twitter.com/DunT61V9Vc
— Städtering ZwolleEms (@Stedenkring)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl