Brief Oosterhesselen aan COA: geen draagvlak voor 400 asielzoekers

Leden van Sociaal Oosterhesselen in discussie met wethouder Jan Zwiers
Leden van Sociaal Oosterhesselen in discussie met wethouder Jan Zwiers
OOSTERHESSELEN - De initiatiefgroep Sociaal Oosterhesselen heeft een brief aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gestuurd met daarin een duidelijke boodschap. Er is volgens de initiatiefgroep geen draagvlak voor de komst van 400 asielzoekers, ook al beweert het gemeentebestuur van wel.
Sociaal Oosterhesselen stoort zich aan de opstelling van de gemeente Coevorden, die aangeeft draagvlak belangrijk te vinden, maar volgens de initiatiefgroep voorbij gaat aan een enquête die in het dorp is gehouden. Uit de rondgang van Sociaal Oosterhesselen komt naar voren dat 95% van de bevraagde Hesselers tegen de vestiging van een AZC met 400 bewoners is. Er is wel draagvlak voor 150 bewoners of minder.

Besluit heroverwegen
Sociaal Oosterhesselen vindt dat de volksvertegenwoordiging tekort is geschoten en vraagt het COA om de vestiging van een asielzoekerscentrum in het dorp te heroverwegen of het aantal in elk geval terug te dringen tot 150 of minder.

Brief nog niet ontvangen
Het COA kan nog niet op de brief reageren omdat hij nog niet is ontvangen. Wel laat een woordvoerder weten dat er nog geen besluit is genomen over de komst van een AZC in Oosterhesselen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl