Antony Hermus vaste gastdirigent bij Noord Nederlands Orkest

Dirigent Antony Hermus (Rechten: NNO)
Dirigent Antony Hermus (Rechten: NNO)
ASSEN - Dirigent Antony Hermus wordt de nieuwe gastdirigent bij het Noord Nederlands Orkest (NNO).
Het volgend seizoen dirigeert hij drie orkestproducties, waaronder Mahlers Vierde symfonie, Richard Strauss' Vier Letzte Lieder, Philip Glass' Heroes Symfonie en het Nieuwjaarsconcert.

Synergie

In 2013 werkte Hermus voor het eerst samen met het NNO bij de productie van Wagners Tristan und Isolde. "In die tijd ontstond er tussen Hermus en het NNO een hechte, intensieve artistieke synergie, die van beide kanten als zeer inspirerend werd ervaren. Dat werd bevestigd toen Hermus afgelopen oktober zeer succesvol Dvoráks Achtste symfonie bij ons dirigeerde", aldus artistiek leider Marcel Mandos.

Modern orkest

Het NNO hoopt zich met de komst van Hermus verder te kunnen ontwikkelen. De dirigent wordt door het orkest als "buitengewoon inspirerend" ervaren. Hermus is ook blij met zijn overstap naar het NNO: "Het NNO is een enorm veelzijdig orkest, dat zich op overtuigende wijze presenteert als een modern orkest van de 21e eeuw. Het is voor mij een groot plezier met deze bevlogen musici muziek te maken op hoog niveau en ik kijk uit naar de muzikale avonturen die we de komende jaren met elkaar gaan beleven!"

Honorair

De huidige chef-dirigent van het NNO, Stefan Asbury, verruilt aan het eind van zijn termijn in begin augustus zijn chef-positie voor een honorair dirigentschap. Michel Tabachnik is vanaf augustus 2015 dirigent emeritus van het Noord Nederlands Orkest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl