OpAssen: maak einde aan wildpoepende hangjongeren in Gouverneurstuin

De Gouverneurstuin (archieffoto)
De Gouverneurstuin (archieffoto)
ASSEN - De omwonenden zijn het zat. Volgens Egbert Prent van OpAssen loopt de overlast in de Gouverneurstuin in Assen de spuigaten uit.
Er zijn hangjongeren en -ouderen, er wordt bier gedronken, drugs gebruikt en wildgeplast en gepoept. Ook zou er harde muziek gedraaid worden waar omwonenden last van hebben en worden omwonenden bedreigd en geïntimideerd.

Vragen aan college

OpAssen stelt vragen aan het college in Assen over de overlast. De partij vindt het opvallend dat in de zomermaanden de tuin langer open is, terwijl dan de meeste overlast is. "Ook de geluidsoverlast veroorzaakt door muzikale gebeurtenissen in de Gouverneurstuin die nauwelijks publiek trekken is een ergernis", aldus Prent. Hij hoopt dat de gemeente kritisch wil kijken naar de afgifte van vergunningen.

Niet serieus genomen
Prent stelt dat er al meerdere klachten zijn ingediend bij de gemeente en dat omwonenden zich niet serieus genomen voelen. "De indruk bestaat dat er weinig of helemaal niet wordt opgetreden tegen de personen die voor overlast zorgen", aldus OpAssen.

In april vorig jaar werd de Gouverneurstuin opgeknapt om de overlast te beperken. Er is gesnoeid en er zijn ruim veertig bomen uit de tuin verdwenen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl