Personeel Teijin Aramid in Emmen voert actie bij directie in Beekbergen

EMMEN - Het personeel van kunstvezelfabrikant Teijin Aramid in Emmen voerde vanochtend actie bij de directie in Beekbergen. "Ze waren verbaasd dat we er waren", aldus actievoerder Henk Suichies.
120 banen
In Beekbergen wordt door de directie en de vakbonden overleg gevoerd over een sociaal plan. Bij het bedrijf verdwijnen in het ergste geval 120 banen en bovendien zitten de onderhandelingen over een CAO al een hele tijd vast.

Handtekeningen
Het personeel van de vestigingen in Emmen en Delfzijl bood vanmorgen 470 handtekeningen aan de directie aan met als doel de banen te behouden. De directie wist niet dat de actievoerders naar Beekbergen zouden komen. "Dat was wel erg leuk. Ze hebben ons verhaal aangehoord. We willen dat er zekerheid komt en baangarantie", legt Suichies uit.

Genoeg vraag
Volgens het actiecomité kan iedereen bij Teijin Aramid zijn baan behouden. "We zijn jaren uitverkocht geweest", legt Suichies uit. "De tijden zijn veranderd, maar ook de komende jaren kunnen we vast veel leveren. Er is veel vraag naar onze producten. Er is vraag genoeg om de mensen binnen boord te houden."

Woensdag en vrijdag komt het actiecomité weer samen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl