Festival SIVO wil geld voor uitstapjes naar Amsterdam

ODOORN - Het Wereld Dans en Muziekfestival SIVO in Odoorn is op zoek naar geld om het dansfestijn goed in de benen te kunnen houden.
Een speciale geldinzameling, een zogeheten crowdfunding, moet redding brengen.

Cultuurpromotie
Volgens Fred Lubbers van het SIVO is het vooral de bedoeling om de leden van de verschillende dansgroepen met onze Nederlandse cultuur in aanraking te laten komen. Eerder werden met de dansers onder meer vestigstadje Bourtange en het Drents Museum bezocht. Het SIVO wil dit blijven doen.

Stapje verder
"We willen een stapje verder gaan. We horen dat de groepen het heel erg op prijs stellen dat we het doen", legt Lubbers uit. "SIVO heeft een hele goede naam in de wereld. We hebben de voorzieningen goed voor elkaar, een goed podium met goed licht en geluid. We brengen de groepen onder bij gastgezinnen, maar willen ook met ze naar Amsterdam."

Rijksmuseum

"De Afsluitdijk en het Rijksmuseum willen mensen heel graag zien. En daar willen we graag gehoor aan geven, naar is geld voor nodig", legt Lubbers uit. De groep heeft 5000 euro nodig. "Als je dan van het dansbudget afhaalt, is dat een grote hap", legt Lubbers uit.

Vier weken
SIVO hoopt het geld over vier weken bij elkaar te hebben. "En als het mislukt, hebben we het tenminste geprobeerd. Dan hoeven we niemand kwaad aan te kijken, dan is er gewoon geen draagvlak voor", zegt Lubbers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl