Stenden Hogeschool en Duitse hogeschool Lingen bundelen krachten

Stenden in Emmen
Stenden in Emmen
EMMEN - Stenden Hogeschool in Emmen en de Duitse Hochschule Lingen gaan nog dit studiejaar nauw samenwerken. Beide scholen gaan hun opleidingen in elkaars steden aanbieden.
Verwachting is dat het aantal Duitse studenten bij Stenden Emmen hierdoor fors gaat groeien, zegt Richard Delger van de Techniek Faculteit bij Stenden.

Samenwerking met bedrijfsleven

Delger verwacht dat het regionale bedrijfsleven gaat profiteren van de samenwerking . "Wij gaan zeker het regionale bedrijfsleven bij de samenwerking betrekken. We zoeken bijvoorbeeld stageplaatsen voor Duitse studenten. Bovendien kan de Emmer economie profiteren van het Netwerk van de collega's uit Duitsland."

Techniek en hacken
De samenwerking beperkt zich in eerste instantie tot de techniektak van Stenden Emmen. Bedoeling is dat later ook de economie en de onderwijspoot aansluiten. Vanuit Duitsland is vooral interesse in de biobased kunststof en informatica studies van de Emmer hogeschool. Tientallen Duitse studenten komen binnenkort daarom naar Emmen om deze opleiding te volgen. Ook de opleiding tot ethisch hacker maakt onze Oosterburen nieuwsgierig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl