Gerard Kemkers: Wat er allemaal over me gezegd en geschreven wordt is too much

Gerard Kemkers: Wat er allemaal over me gezegd en geschreven wordt is too much
Gerard Kemkers: Wat er allemaal over me gezegd en geschreven wordt is too much
SCHAATSEN - Hij kan als technisch directeur naar het team van iSkate in Groningen. Z'n naam werd al in verband gebracht met Corendon. Kortom Gerard Kemkers is een 'hot' onderwerp in de schaatssport.

Sinds 1 december is hij in dienst van FC Groningen waar hij een Topsportzorgcentrum gaat opzetten en leiden. Toch gooit hij de deur naar het schaatsen niet helemaal dicht.
'Het gaat blijkbaar niet goed in de schaatssport'
"Ik wil een aantal mensen helpen; de juiste weg wijzen en voor de rest is gewoon duidelijk waar ik werk", zegt Kemkers. "Daar waar ik de schaatssport links en rechts een klein beetje kan ondersteunen zal ik dat zeker doen. Maar wat er allemaal gezegd en geschreven en gedaan wordt is too much. Het zegt ook iets over de schaatssport; dat het blijkbaar niet goed gaat, dat ze alweer zo snel bij mij terugkomen. Maar ik wil heel helder hebben dat ik werknemer ben bij FC Groningen, daar een contract en een ambitie heb. Ik wil daar heel graag iets mooi neerzetten in het verlengde van de keuzes die daar gemaakt zijn. En verder zie ik wel wat er op me afkomt."

Na TVM
Toen TVM vorig jaar na de Olympische Spelen van Sochi uit de schaatssport stapte onderzocht Kemkers de mogelijkheden van een nieuwe ploeg. De puzzelstukjes vielen niet goed genoeg in elkaar en de 48-jarige Drent koos voor FC Groningen. Maar sinds die tijd lijken de mogelijkheden in het schaatsen voor hem voor het oprapen te liggen.
"Het is duidelijk dat er heel veel telefoontjes richting Peize gaan als het om de schaatssport gaat Tijd is tijd, het loopt zoals het loopt. Ik hoop niet dat dit een heel slecht teken is voor wat er in de schaatssport gaande is. Dat zou ik heel triest vinden. Want daarvoor draag ik de schaatssport een veel te warm hart toe."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl