Kort geding SC Elim onderweg

Elim versloeg zaterdag Hoogeveen in de topper in 4D
Elim versloeg zaterdag Hoogeveen in de topper in 4D
VOETBAL - Het kort geding dat SC Elim wil aanspannen tegen de schorsing van de gebroeders Mike en Daymen Doldersum gaat definitief door. De papieren zijn inmiddels onderweg, ondanks dat het complete bedrag aan advocaatkosten nog niet volledig op de rekening staat.

Knokpartij

De gebroeders Benjamins zijn sinds de winterstop geschorst naar aanleiding van een incident bij een competitiewedstrijd van hun zaalvoetbalclub ZVVH in Hoogeveen. Tijdens het duel tegen Futsal Heerenveen loopt een woordenwisseling volledig uit de hand en volgt er een knokpartij. De KNVB besloot alle betrokken spelers te schorsen

Gratie

Maar inmiddels verleende de KNVB al gratie aan vijf spelers van ZVVH die dezelfde straf als de gebroeders Doldersum hadden gekregen, maar geen aantoonbare rol in de vechtpartij speelden. De schorsing van de broers bleef staan. Volgens ZVVH kwamen de gebroeders Doldersum op voor hun vader en ZVVH-leider Gerrit Doldersum. Jan Otto Benjamins, de trainer van SC Elim vindt de straf veel te zwaar en zegt dat de jongens handelden uit noodweer.

Inzamelingsactie

Advocatenkantoor Hogenkamp uit Meppel heeft toegezegd het kort geding tegen gereduceerd tarief te willen voeren. Het bedrijf is als sponsor verbonden aan de veldvoetballers van MSC uit Meppel. En ook die club werd gedupeerd omdat zij Justin Benjamins een tijd moesten missen na het incident. Benjamins was de eerste speler van ZVVH die gratie kreeg van de KNVB. De inzamelingsactie voor het kort geding is een initiatief van teamgenoten van de broers Doldersum en trainer Jan Otto Benjamins van SC Elim. Morgenavond vergadert het bestuur van SC Elim over de zaak. Dan wordt besloten of de club ook een financiële bijdrage levert aan het kort geding.

Uitzicht op kampioenschap

Met uitzicht op promotie naar de derde klasse heeft SC Elim de broers hard nodig. Via een kort geding willen ze de schorsing voor het veld nu ongedaan maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl