Middelbare scholen in Drenthe vreemd van het 'nieuwe spieken'

In Drenthe wordt volgens scholen nauwelijks digitaal gespiekt
In Drenthe wordt volgens scholen nauwelijks digitaal gespiekt
ASSEN - Middelbare scholen in onze provincie hebben bijna niet te maken met het 'nieuwe spieken'. Bij het nieuwe spieken wordt de smartphone of de smartwatch gebruikt om af te kijken.
"Het gebeurt wel eens dat er wordt gespiekt met de smartphone, maar niet heel vaak", vertelt directeur Ina Everts van CSG Beilen. "Het is een ander middel om af te kijken en er staat dezelfde straf op als 'gewoon' spieken. En tijdens de examens moeten de smartphones ingeleverd worden."

'Ik heb er nog nooit van gehoord'

Op het Dr. Nassau College in Assen wordt er niet draadloos afgekeken met de smartphone of smartwatch, volgens directeur Albert Noord. "Ik heb nog nooit van dit nieuwe spieken gehoord, en ik heb collega's er ook nog niet over horen praten."

Ook CS Vincent van Gogh in Assen, het Esdal College in Emmen en het Hondsrug College in Emmen zeggen dat het nieuwe spieken daar niet vaak voorkomt.

Smartphones en smartwatches verbannen

In de provincie Brabant worstelen middelbare scholen met het draadloos spieken. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Brabrant. De omroep onderzocht 62 middelbare scholen. Zestig van die middelbare scholen zijn bezig om de smartphone en zelfs de smartwatch tijdens de toets uit het lokaal te verbannen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl