'Meer vragen van bezorgde passagiers na crash Germanwings'

Ook bij Transavia krijgen ze meer vragen (archieffoto)
Ook bij Transavia krijgen ze meer vragen (archieffoto)
ASSEN - Bezorgde vliegtuigpassagiers kloppen aanzienlijk vaker aan met vragen over hun veiligheid sinds de crash van Germanwings in de Franse Alpen. Dat meldt woordvoerster Maureen Sluiter van luchtvaartmaatschappij Transavia, die vluchten uitvoert vanaf Groningen Airport Eelde.
De dochter van KLM heeft haar personeel geïnstrueerd om die vragen zoveel mogelijk persoonlijk te beantwoorden.

Opnieuw

De vragen gaan vooral over de controle op piloten en over de kans dat een dergelijk ongeluk opnieuw gebeurt. Het cabinepersoneel neemt extra de tijd om die angsten weg te nemen en geven uitleg tijdens de welkomstboodschap in het vliegtuig.
Altijd twee piloten in de cockpit
De kans op herhaling van het ongeluk is volgens Transavia zeer klein, omdat zij sinds de crash verplicht stellen dat er naast een piloot altijd een ander personeelslid in de cockpit is. Ook de andere vliegmaatschappijen die vanaf Eelde vliegen hebben die regel ingevoerd op aanraden van de Europese luchtvaartorganisatie EATA.
KLM Flight Academy
De KLM Flight Academy wacht het onderzoek naar de crash af, voordat ze met eigen maatregelen komen. Tot die tijd volgen ze de aanbevelingen van de EATA op. Tot op heden hebben ze nog geen aanpassingen gedaan in de psychologische tests voor hun aspirant piloten.

De Germanwings-crash
Afgelopen dinsdag crashte een toestel van Germanwings vlakbij het bergdorpje Le Vernet, waarbij 149 mensen om het leven kwamen. Er zijn sterke aanwijzingen dat de co-piloot Andreas Lubitz de Airbus moedwillig heeft laten neerstorten nadat hij de andere piloot had buitengesloten van de cockpit. Lubitz had psychische problemen. Hoewel dit bekend was bij verschillende artsen, zegt zijn werkgever daar niet van op de hoogte te zijn geweest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl