Overval op 89-jarige vrouw in Hoogeveen in Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht is vanavond om 20.30 uur op NPO1
Opsporing Verzocht is vanavond om 20.30 uur op NPO1
HOOGEVEEN - Wie zijn de twee jonge vrouwen die een 89-jarige Hoogeveense op brute wijze hebben overvallen? Daar hoopt de politie vanavond achter te komen via het televisieprogramma Opsporing Verzocht.
Gouden sieraden
Op dinsdag 18 november vorige jaar belden twee jonge vrouwen aan bij het huis van de hoogbejaarde vrouw aan de Eisenhowerstraat. Toen de Hoogeveense de deur opende, stormden de twee naar binnen en werkten ze de bejaarde vrouw tegen de grond. Eén van hen ging boven op het slachtoffer zitten en drukte haar hand op de mond van de vrouw zodat deze niet om hulp kon roepen.

Ze rukte vervolgens sieraden en een horloge van het lichaam van de vrouw en trok oorbellen uit haar oren. De andere verdachte doorzocht het huis. Het stel ging er met meerdere dure gouden sieraden vandoor.

Hoofdletsel
Het slachtoffer liep meerdere blauwe plekken op en raakte gewond aan haar hoofd. Ze is na de overval naar het verzorgingstehuis aan de overkant van de straat gelopen en daar is de politie gebeld. Het is onbekend in welke richting de twee verdachten zijn gevlucht. Vermoedelijk kwamen ze vanuit de richting van het station. Mogelijk zijn ze die kant weer opgelopen.

SMS
Mobiele telefoons die op de dag van de overval in de buurt waren van de Eisenhowerstraat, krijgen vanmiddag een sms met de melding dat Opsporing Verzocht vanavond aandacht besteedt aan de overval. De politie hoopt dat mensen die toen in de omgeving waren bij nader inzien toch meer informatie hebben.

Opsporing Verzocht is vanavond te zien om half 20.30 uur op NPO1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl