Roswinkeler kan met afgewezen schadeclaim naar landelijke onafhankelijke commissie

Willem Bijl uit Roswinkel
Willem Bijl uit Roswinkel
ROSWINKEL/ASSEN - De Roswinkeler gedupeerde Willem Bijl kan met zijn door de NAM afgewezen schadeclaim wel degelijk terecht bij Technische Commissie Bodem Beweging (TCBB) in Den Haag. Dat zegt de NAM in Assen.
Bijl heeft schade aan zijn huis en schuur door bodemdaling, als gevolg van de gaswinning in het Roswinkelerveld in de jaren negentig. De NAM wijst zijn claim af, omdat er al tijden geen sprake meer is van gaswinning bij Roswinkel. Ze verwijst de Roswinkeler met zijn klacht dan ook door naar de onafhankelijke club TCBB. Deze commissie adviseert in geschillen over gaswinning en de gevolgen ervan en kan technisch onderzoek laten instellen.

Nam verantwoordelijk
Bijl stelt dat de NAM wel degelijk verantwoordelijk is voor de nieuwe schade aan zijn huis, omdat er bij Roswinkel al jaren sprake is van bodemdaling nadat het Roswinkelerveld voor het grootste deel is leeggehaald.

Bijl kan naar TBCC
Omdat zijn claim is afgewezen vorige week, zonder dat de NAM is wezen kijken, dacht Bijl dat hij niet terecht kon bij de onafhankelijke commissie in Den Haag. Volgens woordvoerster Kirsten Smit van de NAM is dat onjuist. "Er is hier geen uitvoerig rapport voor nodig, om naar deze commissie te stappen. We hoeven dan ook niet te komen kijken. Onze schriftelijke afwijzing van de claim en de daarbij genoemde reden zijn voldoende voor een klager om een procedure te beginnen bij de TCBB. Alleen moet de heer Bijl dan wel eerst 90 euro betalen aan instapkosten." Als er toch een schadevergoeding wordt toegekend, krijgt de klager dat geld ook teruggestort.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl