'Als Beni terug moet naar Burundi, overleeft hij dat niet'

EMMEN - Hij is bijna zeven en is hier geboren. Hij woont samen met z'n moeder Ange Kaneza in Emmen. Maar Beni valt niet onder het kinderpardon en moet terug naar het land van z'n moeder: het Afrikaanse Burundi.

Beni is ernstig ziek. De jongen heeft nierproblemen en heeft nog maar een nier. Hij staat onder medische behandeling in het UMCG in Groningen. Volgens z´n arts loopt het verkeerd met de jongen af als hij en zijn moeder worden uitgezet.
Geen medische zorg in Burundi
"In Burundi is het onveilig en ik heb daar geen familie meer. Ook zijn er amper artsen en ziekenhuizen." zegt moeder Ange. De school van Beni maakt zich grote zorgen: "Als ze teruggaan dan hebben ze geen huis en moeder heeft geen werk. Als er al medicijnen zouden zijn dan kan ze die niet eens betalen", aldus schooldirecteur Anja Teuben.
Petitie
Een groep moeders van leerlingen slaan daarom de handen ineen en zijn een petitie gestart. Ook zamelen ze handtekeningen in.
Op vrijdag 17 april dient het hoger beroep van Ange en Beni voor de rechtbank. Daarna wordt duidelijk of het gezin in Emmen mag blijven.
Niet de enige
Naast Beni en z'n moeder zijn er in Drenthe meer gezinnen die buiten het kinderpardon vallen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl