Voorzitter en secretaris CDA Drenthe ruimen het veld

Het CDA dient vanavond een motie in
Het CDA dient vanavond een motie in
ASSEN - Voorzitter Martijn Reinders en secretaris Rein van Dijk van het CDA in Drenthe leggen bij de eerstvolgende ledenvergadering hun functies neer.

Volgens bronnen binnen de partij stappen ze op na druk van bovenaf. Reinders bestrijdt dat.

Een goed moment

Voorzitter Martijn Reinders bevestigt dat hij en de secretaris er in juni mee stoppen. "Ik heb intern al eerder aangegeven dat ik wilde stoppen. Het is een goed moment, met een fractie in Provinciale Staten die bijna helemaal nieuw is. Met druk van bovenaf heeft het niets te maken."
Communicatie over lijst kon beter
Reinders geeft wel toe dat een commissie die de gang van zaken rond de samenstelling van de kieslijst heeft geëvalueerd heeft aangegeven dat bijvoorbeeld de communicatie beter had gekund. Het zou ook personele consequenties moeten hebben. "Dat heeft mijn besluit om te stoppen hooguit een beetje versneld", aldus Reinders.
Maar volgens bronnen binnen de partij is er door het landelijk partijbestuur wel degelijk aangegeven dat de voorzitter en secretaris het veld moeten ruimen.
Onrust
Vorig jaar ontstond er onrust binnen het Drentse CDA toen de destijds zittende Statenleden Harry van de Pol en Bas van der Ven op een lage plaats op de lijst kwamen. Dat was ook het geval bij Greet Seinen.
Het is nog onduidelijk wie Martijn Reinders opvolgt. "Op 13 april is er een bestuursvergadering en dan gaat het bestuur het verdere traject uitstippelen", aldus Reinders, die drie jaar voorzitter was van het Drentse CDA.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl