Dwingelder verenigingen krijgen geen kunstgras

Voetballers en rugbyers Dwingeloo krijgen geen kunstgras
Voetballers en rugbyers Dwingeloo krijgen geen kunstgras
DWINGELOO - De voetbal- en rugbyclub in Dwingeloo moeten genoegen nemen met een opknapbeurt van hun sportvelden. Naar kunstgras kunnen ze fluiten. De gemeenteraad van Westerveld heeft dit dinsdagavond besloten.
De sportclubs raken een pupillenveld kwijt, omdat op die plek een nieuwe brede school wordt gebouwd. De clubs zullen de andere velden op sportpark Hulsebosch intensiever moeten gebruiken.

Verenigingen willen compensatie
De voetbal- en rugbyclub eisen van de gemeente Westerveld dat er compensatie komt voor het pupillenveld. En dat in de vorm van een kunstgrasveld. Dit veld kan ook door de scholen worden gebruikt.


Westerveld heeft toegezegd iets te doen, maar dat gaat niet verder dan het opknappen van het trainingsveld en beter onderhoud van de andere velden. Een kunstgrasveld is te duur. Zo vindt ook de gemeenteraad. Bovendien is Westerveld bang dat ook andere verenigingen gaan vragen om een kunstgrasveld.

Westerveld wil nieuwe sportnota
Op aandringen van de hele raad wordt dit jaar een sportnota opgesteld waarin staat wat er moet gebeuren om het verenigingsleven in de gemeente op peil te houden. Daarvoor is het de bedoeling dat alle verenigingen input leveren. Een motie van DSSW werd door alle partijen gesteund. Binnenkort wordt het besproken in de raadscommissie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl