Coevorder politiek zet streep onder kwestie 'Plopsataks'

COEVORDEN - De politiek in Coevorden is klaar met de gang van zaken rond een vermeende afspraak met Plopsa Indoor Coevorden over nieuwe belastingen. De raad besprak dinsdagavond het feitenonderzoek. Daarbij bleek dat er geen behoefte is aan vervolgonderzoek.
Wie er in kwestie nou gelijk heeft, dat is en blijft onduidelijk. Toenmalig wethouder Geert Roeles, tegenwoordig raadslid voor de VVD, heeft steeds gezegd dat met Plopsa is afgesproken dat er geen nieuwe belastingen zouden komen.

Burgemeester Bert Bouwmeester zegt daar niets van te weten.

Zeven jaar na de overeenkomst stuurde Roeles een mail aan Plopsa, waarin hij de afspraken nog eens bevestigde. Dat was op het moment dat het nieuwe college het plan had om een nieuwe belasting in te voeren, een zogeheten vermakelijkhedenretributie.

Dom
Het sturen van die mail wordt Roeles niet in dank afgenomen, ook niet door zijn eigen fractie. "Het was niet een beetje dom. Het was gewoon dom en verdient niet de schoonheidsprijs," zo zei VVD-fractievoorzitter Laurent Zeegers.

Zeegers gaat er wel van uit dat Roeles de waarheid heeft gesproken. "Hij is als wethouder op de rijdende trein gesprongen, de overeenkomst was al klaar toen hij aantrad. Hij kreeg vervolgens informatie uit het ambtelijk apparaat. Het is jammer dat betrokkenen niet onder ede zijn gehoord. Er is nu toch sprake van een verschil in perceptie."

Schadelijk
Bijna alle partijen zijn het er wel over eens dat de affaire schadelijk is voor het aanzien van de gemeente. Een motie waarin de raad de gang van zaken afkeurt en betreurt kreeg ruime steun. Dat geldt ook voor de oproep om afspraken tussen de gemeente en ondernemers beter vast te leggen en over te dragen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl