Dost over toekomst: "Periode op tribune weeg ik mee in mijn beslissing"

VOETBAL - Het is nog niet zeker of Bas Dost ook volgend seizoen speelt voor Vfl Wolfsburg. De spits, die zaterdag en dinsdag zijn eerste twee interlands speelde, zegt op dit moment nog niet met zijn toekomst bezig te zijn. "Het ziet er nu allemaal heel erg mooi uit, maar de periode van voor 6 december zal ik niet vergeten. Ik heb enorm lang op de tribune moeten plaatsnemen. Die periode zal ik zeker meewegen als ik een keuze maak over mijn toekomst", aldus Dost.

"Ik zag Feyenoord wel zitten"
Niet alleen in de afgelopen zomer, maar ook in de recente transferperiode was Bas Dost een veelgenoemde naam bij Feyenoord. De Rotterdamse club wilde de aanvaller dolgraag naar de Kuip halen. Ook Dost zelf zag een overgang wel zitten, maar merkte al snel dat de clubs er onderling niet uitkwamen.
"Wolfsburg is niet zomaar een club"
Maar eerst richt Dost zijn vizier volledig op dit seizoen. We zijn bezig aan een geweldig jaar. We staan in de kwartfinale van de Europaleague, in de kwartfinale van de nationale beker en we staan tweede in de Bundesliga achter Bayern die wij als één van de weinige clubs hebben verslagen. Kijk, Wolfsburg is absoluut geen kleine club. Er wordt soms wel wat kleinerend over die club gedaan, maar dat is volledig ten onrechte. Daarom is het ook zo mooi dat het dit seizoen allemaal ook zo mooi op zijn plaats valt. We gaan voor de tweede plaats in de Bundesliga en voor de halve finales in de Europaleague en de beker."
"Aan FC Emmen heb ik uiteindelijk het meeste te danken"
De oud-spits van FC Emmen volgt zijn oude club wekelijks. "Ze hebben een aantal lastige jaren gehad en ik ben blij dat ze het weer goed doen. Daarnaast is en blijft Emmen de club waar ik uiteindelijk het meeste aan te danken heb. Daar liepen mensen in de jeugdopleiding die mij geweldig hebben begeleid en gesteund, ook tijdens een hele zware periode voor me met de scheiding van mijn ouders. Ik was van plan om te stoppen met voetballen, maar zij zagen het in mij zitten en hebben me overtuigd door te gaan. Ook voor hen is het mooi en een groot compliment dat ik dit allemaal heb bereikt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl