Ontwikkeling voorzijde Prins Bernhardhoeve is stopgezet

Wat gebeurt er met de voorzijde van de Prins Bernhardhoeve?
Wat gebeurt er met de voorzijde van de Prins Bernhardhoeve?
ZUIDLAREN - Eigenaar Leyten van de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren stopt met de plannen voor de voorzijde van het complex.

Leyten zegt dat er te veel beperkingen zijn opgelegd door de gemeente. Zo mag er niet langs de oostzijde van de Brink gebouwd worden, omdat het naastgelegen Brinkhotel zich er tegen verzette. Het open karakter langs de brink zou verdwijnen.
Minder bouwlagen
Daarnaast bepaalde de raad dat het aantal bouwlagen teruggebracht moet worden van vier naar drie. In een brief aan de raad schrijven B en W dat Leyten door dit alles onvoldoende mogelijkheden ziet voor een goede ontwikkeling van het terrein.

'Gemeente neem het over'
Plan was om aan de voorzijde winkels en een gezondheidscentrum te bouwen met daarboven appartementen. Leyten vraagt de gemeente nu het hele voormalige terrein van de Prins Bernhardhoeve over te nemen.
De eigenaar heeft aangekondigd nog deze maand met alle raadsfracties afzonderlijk te willen praten over de ontstane situatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl