1 april: terror-oehoe in Vries tot verplichte keepershelm

ASSEN - Bent u er al ingetrapt? De 1 aprilgrappen zijn losgekomen in onze provincie. We zetten er een aantal op een rij.
De wolf is gesignaleerd in Utrecht

Natuurlijk kon een 1 aprilgrap over de wolf niet uitblijven vandaag. Het dier zou gespot zijn door de beheerder van landgoed Amelisweerd in Utrecht.

BREKEND: Beheerder landgoed Amelisweerd spot
">#wolf
">pic.twitter.com/yyE0WUiKro

— Gemeente Utrecht (@GemeenteUtrecht)
">April 1, 2015

Terror-oehoe gesignaleerd in Vries

De terror-oehoe van Purmerend is ontsnapt en gesignaleerd in Vries. Dat meldt Vries.nu. De vogel is ontsnapt uit zijn verblijf en gezien op de Holtenweg in Vries.
Volgens deskundigen is de oehoe erg moe van de reis en houdt hij zich nog wel even rustig. Toch is het raadzaam een paraplu mee naar buiten te nemen.

Logeerpartij voor pinguïns op school

De Humboldt-pinguïns van Dierenpark Emmen zijn tijdelijk welkom op basisschool De Stroeten in Emmen. De school kreeg het verzoek van het dierenpark, omdat er door bouwwerkzaamheden even geen plek is voor de dieren.
De tribune achter de school kan prima dienst doen als pinguïnrots. Om stress te voorkomen bij de dieren moeten alle leerlingen in zwart-witte kleding op school komen.

Keepen met helm

De keepers van voetbalvereniging Old Forward in Wilhelminaoord moeten verplicht een keepershelm gaan dragen.
Door ernstige incidenten in het verleden, met bijvoorbeeld Chelsea-keeper Petr Cech, is voorkomen beter dan genezen, zegt voorzitter Jan Puper.
Old Forward stelt de helmen gratis beschikbaar.

Nieuw programma RTV Drenthe

RTV Drenthe neemt het nieuwe programma 'In de Kijker' op bij de Maria in Campisschool in Assen. Leerlingen mogen in dit programma hun eigen school promoten.
'In de Kijker' wordt uitgezonden voor het journaal Drenthe Nu.

Ophef over betaald parkeren

In Hollandscheveld is commotie ontstaan onder winkeliers aan het Hoekje. Na de herinrichting moet er 1 euro per half uur betaald worden. De winkeliers zijn bang dat de klanten wegblijven.
Vanmorgen wordt de geplaatste parkeerautomaat verwijderd om een vuist te maken tegen de gemeente.

Nog meer 1 aprilgrappen op social media

Leerlingen van basisschool de Kievitshoek moeten vanaf vandaag in uniform naar school komen.
RT

Deel je grap met ons

Heeft u ook een leuke 1 aprilgrap bedacht? Mail het ons via redactie@rtvdrenthe.nl. U mag natuurlijk ook reageren op de stelling van de dag en je grap delen op Facebook.
https://www.facebook.com/rtvdrenthe/posts/1091178377575174:0" data-width="500">
https://www.facebook.com/rtvdrenthe/posts/1091178377575174:0">Wat zijn de beste 1 april-grappen van Drenthe?Thuis, op het werk, op school en in de media; overal houden we elkaar...
Posted by https://www.facebook.com/rtvdrenthe">RTV Drenthe on https://www.facebook.com/rtvdrenthe/posts/1091178377575174:0">woensdag 1 april 2015

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl