Assen zwaait bekend marktechtpaar Stevens uit

ASSEN - De markt van Assen heeft afscheid genomen van misschien wel twee van haar bekendste gezichten. Vijftig jaar lang bestierden Ida en Hommo Stevens de groente- en fruitkraam, maar nu gaan ze met pensioen.
Vandaag was de laatste werkdag van het marktechtpaar. "Het is gezellig, ik sta hier niet met een dubbel gevoel," zegt Ida (64) een paar uur voordat ze officieel gepensioneerd is. "Ik heb hier naar toe geleefd en het is goed. Ik wil niet met een rollator achter de kraam staan, het is genoeg geweest. Wat ik wel ga missen is het babbelen met de mensen."

Zoons nemen stokje over
Hommo (69) zegt de markt niet te zullen missen. "Ik denk het niet. Want ik blijf straks wel op de achtergrond betrokken bij de kraam." Hij doelt daarmee op zijn zoons, Richard en Rik Stevens. Zij nemen de kraam over en staan vanaf nu elke woensdag en zaterdag op de markt in Assen.
Pensioen
Hommo en Ida gaan na bijna een halve eeuw werken nu genieten van een welverdiend pensioen. "We gaan tochten maken op de motor, gewoon lekker vrij zijn en vrij in het hoofd," vertelt Hommo hierover.
Dat het echtpaar stopt met de marktkraam, betekent niet dat ze helemaal niets meer zullen doen op de markt. Achter de schermen blijven ze hun zoons helpen met de groente- en fruitkraam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl