Noodkreet voor verzetsmonument Zeijerveld

ASSEN - Het verzetsmonument op het Zeijerveld staat er verwaarloosd bij.

Gerhard Taatgen uit Vries stuurde daarom een brandbrief naar burgemeester Marco Out van Assen. Hij hoopt dat het monument op korte termijn opgeknapt wordt.
Slecht onderhouden
Taatgen was laatst bij het monument en schrok. Het pad ernaar toe is slecht onderhouden en er liggen oude bloemstukken voor het monument. "Het lijkt of hier nooit iemand komt. Er moet nodig iets aan gebeuren," zegt Taatgen.
Levensredder
De vader was Taatgen heeft zijn leven te danken aan een van de verzetshelden die bij het monument herdacht worden.
"Wij hadden een onderduiker in huis, oom Roel noemden wij hem. Hij werd gepakt en is zwaar gemarteld. Hij heeft nooit de naam van mijn vader genoemd, maar werd zelf wel vermoord."
Taatgen heeft nog niks van de gemeente gehoord. Hij hoopt dat het monument op 13 april opgeknapt is: dan houden schoolkinderen er een herdenking.
Reactie gemeente Assen
Een woordvoerder van de gemeente Assen laat weten dat de brandbrief is ontvangen en dat een ambtenaar volgende week met Gerhard Taatgen naar het monument toegaat. Vervolgens zal het monument worden opgeknapt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl