Wat hebben Antonio van der P. en Enise B. op hun kerfstok?

De twee hebben een hele waslijst aan delicten
De twee hebben een hele waslijst aan delicten
ASSEN - Antonio van der P. en Enise B. moeten de cel in. Ze werden donderdag veroordeeld tot respectievelijk zestien en twaalf jaar cel.

Wat hebben ze allemaal op hun kerstok? Een tijdlijn:

2003: Antonio van der P. wordt op veertienjarige leeftijd veroordeeld tot jeugd-tbs. Hij brengt in totaal 7,5 jaar door in meerdere instellingen en inrichtingen. Twee keer weet hij te ontsnappen.
20 december 2013: Na een wilde achtervolging botst een auto met een vals kenteken tegen een geparkeerde auto in de stad Groningen. De twee inzittenden vluchten te voet, maar worden gepakt door de politie. Later blijkt dat het gaat om Van der P. en B.
7 februari 2014: Antonio van der P. moet voor de politierechter in Leeuwarden verschijnen wegens verboden wapenbezit, maar komt niet opdagen. De zaak wordt aangehouden.
10 februari: Het duo probeert midden in de nacht bij Echten een man uit Ruinen te ontvoeren en gaat ervandoor als dat mislukt.
10 en 11 februari: De twee dringen het huis van een vrouw in Meppel binnen. Zij wordt gekneveld, mishandeld en onder bedreiging meegenomen in haar auto. De volgende ochtend wordt ze achtergelaten in de Oostvaardersplassen bij Lelystad.
18 februari: De twee breken in in een vakantiewoning bij het Brabantse Lage Mierde, maar worden betrapt. De bewoner en drie andere aanwezigen worden uren vastgehouden. De bewoner wordt ernstig mishandeld.
21 februari: De politie maakt de namen bekend van het duo en geeft hun foto's vrij. De politie vertelt erbij dat Van der P. vuurwapengevaarlijk is.
24 februari: De twee breken in in een aantal caravans op een camping bij Enschede. Ze worden betrapt door een man en schieten hem na een worsteling neer. Daarna gijzelen ze in een boerderij een vrouw die op haar kleinkinderen past, en later ook de moeder en vader als die hun kinderen komen ophalen. De vader rijdt het duo naar Duitsland en wordt in Ahaus vrijgelaten.
25 februari: De Nederlandse en Duitse politie zoeken met man en macht naar de twee, onder meer in Gronau en Winschoten. Maar ze lijken van de aardbodem verdwenen.
26 februari: De eigenaresse van een pizzeria in Schwerte, bij Dortmund, herkent het duo van tv-beelden en licht de politie in. Die slaat Van der P. en B. in hun hotelkamer in de boeien.
26 mei: Het duo wordt uitgeleverd aan ons land.
6 maart 2015: Na een rechtszaak van vier dagen eist het Openbaar Ministerie tegen Van der P. zestien jaar cel en tegen B. veertien jaar.
2 april: Van der P. en B. horen hun straf: zestien en twaalf jaar cel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl