Asielzoekers blijven langer in Vledder

De Adelhof in Vledder
De Adelhof in Vledder
VLEDDER - De asielzoekers die tijdelijk worden opgevangen op bungalowpark De Adelhof in Vledder blijven langer.
Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers, het COA, heeft daarvoor bij de gemeente Westerveld een verzoek ingediend. De gemeente vindt het prima en gaat akkoord.

Vertraging
De opvang in Vledder is nodig, omdat de bouw van nieuwe asielzoekerscentra in Nederland vertraging oploopt. Bovendien lukt het niet om asielzoekers met een verblijfsvergunning ergens in Nederland onder te brengen.

Het gaat in Vledder om vluchtelingen uit Syrië en Eritrea met een verblijfsvergunning . In totaal gaat het om 48 personen.

Geen probleem met opvang
Westerveld heeft geen problemen met de verlenging van de opvang: "Gezien deze ontwikkelingen en de hoge nood die er nog steeds is voor opvanglocaties, vindt het college het haar maatschappelijke plicht om mee te werken aan verlenging van de opvang".

De bedoeling was om de asielzoekers tot 1 april in Vledder een plek te geven. De opvang wordt nu verlengd tot 1 oktober 2015.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl