'Brandpunt schetst verkeerd beeld': Emmen slaat terug met eigen filmpje

EMMEN - 'Het filmpje van Brandpunt was een 1 april grap, dit is het echte filmpje'.
Dat twittert Dènis Assen van Stichting Marketing Regio Emmen. Hij reageert daarmee op een uitzending van het tv-programma Brandpunt van de KRO.
De aflevering op TV van KRO Brandpunt over Emmen bleek een 1 april grap. Kijk hier de goede aflevering. http://t.co/zGbFD0kiws
— Dènis Assen (@DenisAssen)

In de uitzending staat Emmen centraal. Door de makers worden vooral de negatieve punten van Emmen benoemd. De hoge werkloosheid en het hoge aantal mensen dat laaggeletterd is.

Waarom alleen negatief?
"Dat zijn feiten, die ontken ik ook niet. En daar maken wij ons ook zorgen om. Maar waarom alleen dat laten zien? Waarom niet ook laten zien wat er aan gedaan wordt om Emmen positief op de kaart te zetten? Waarom worden de mooie dingen van Emmen niet getoond?" vraagt Assen zich af.

Social media
Ook op social media reageren Emmenaren verbaasd op de uitzending. Assen maakt daarom een nieuwe filmpje met de positieve punten van Emmen.

Dat filmpje staat sinds vanochtend online en is sindsdien duizenden keren bekeken.

U kunt hier de uitzending van Brandpunt terug kijken.

Reactie van Brandpunt

Alje Kamphuis, een van de makers van de uitzending, laat weten vereerd te zijn met het filmpje van Assen. "We hebben ons aan de feiten gehouden en hebben voor deze insteek gekozen. Daarnaast heeft de wethouder alle tijd gekregen om zijn verhaal te vertellen."

Kamphuis heeft samen met de redactie het tegenfilmpje gekeken.

Tweets over de uitzending van Brandpunt

Brandpunt Emmen negatief neergezet, kijken ook niet verder dan hun neus lang is.
— Roelie Beijert (@RBeijert)

De dag begonnen met #brandpunt terugkijken. Het is maar net wat je wilt laten zien. De mooie kanten van Emmen dus duidelijk niet.
— Leonie Milius (@leoniemilius)

Wat een slechte eenzijdige reportage van #brandpunt en @Petermiddendorp. Zeker er zijn zorgen maar ook volop kansen voor Emmen! #omdenken
— Johan van Tiel (@JohanvanTiel)

Ohhhh, lazer toch op met je minderwaardigheidscomplex... Ga in therapie. Jankerd. #Brandpunt
— Leonie Pluyter (@Leoniepluyter)

k Weet niet of Nederland na #Brandpunt van zojuist nu in drommen naar #Emmen komt. Somberende @Petermiddendorp en @ruedelagare deed de rest.
— Gert Meijer (@Gert_Meijer)
Ik nodig #brandpunt graag uit om nog een keer terug te komen om de andere kant van Emmen te laten zien. Ik ben trots op #emmen!!!!
— Fenneke Mensen-Maat (@fenneke71)

net #brandpunt terug gezien met #emmen als item. ik zou zeggen: positief denken is een keuze... pic.twitter.com/z31xD9BrJu
— harry leutscher (@harryleutscher)

Stort die €20mio maar in een opleidingsfonds voor objectieve journalistiek. Wat een eenzijdig beeld schetst #Brandpunt over #Emmen. #kro
— Bert Moormann (@BertMoormann)

Trots op mijn #Emmen. Op wat er is bereikt, op wat we doen. Ik ga onvermoeibaar door met werken aan de toekomst van Emmen! Elke dag opnieuw.
— Bouke Arends (@BoukeArends)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl