FC Emmen begint morgen aan finale competitie

FC Emmen plaatst zich ondanks nederlaag voor playoffs
FC Emmen plaatst zich ondanks nederlaag voor playoffs
VOETBAL - Voor FC Emmen start morgenavond de absolute finale van de competitie. Nog zeven duels en dan zit het seizoen erop. De grote vraag is: Komt er na jaren weer een toetje voor FC Emmen in de vorm van de nacompetitie of valt de Drentse club opnieuw buiten de prijzen? Winst thuis tegen Fortuna Sittard kan Emmen een flinke duw in de juiste richting geven.

Sparta

Een zege van NEC (dat nog een punt nodig is voor het kampioenschap) bij Sparta zal in Emmen morgenavond met gejuich worden ontvangen. Sparta staat momenteel op de 9de plaats en valt net buiten de boot als het gaat om deelname aan de play-offs. FC Emmen heeft nu een voordelige marge van 4 punten op Sparta.

Play-offs

Aan de nacompetitie om promotie naar de eredivisie doen 8 ploegen uit de eerste divisie mee. Dat zijn de 4 (vervangende) periodekampioenen en de 4 hoogste teams op de eindranglijst zonder periodetitel. NEC, FC Oss en Almere City pakten al periodetitels, in de 4de periode (over 9 duels) leidt NEC. Omdat de aanstaande kampioen al een periodetitel heeft, staat VVV er met 10 uit 4 het beste voor. FC Eindhoven (4-9) en De Graafschap (4-8) zitten de ploeg uit Venlo op de hielen.

Opstelling

FC Emmen speelt in dezelfde opstelling als twee weken geleden tegen RKC, met Meerits; Bakkati, Pedro, Seip, Siekman; Olijve, Vossebelt, Bannink; Deul, Bergkamp en Peters.
Restant programma van de clubs die strijden om een playoff-plek:

4. Volendam 31-56 (73-52)
Thuis: Jong FC Twente, Fortuna Sittard, VVV.
Uit: De Graafschap, MVV, Almere City FC, Jong PSV.

5. FC Oss 31-52 (66-53)
Thuis: FC Den Bosch, MVV, Sparta.
Uit: NEC, Telstar, FC Eindhoven, Jong Ajax.

6. FC Emmen 31-51 (72-50)
Thuis: Fortuna, Achilles’29, Telstar.
Uit: Jong FC Twente, Jong Ajax, MVV, Roda JC.

7. De Graafschap 31-51 (63-41)
Thuis: Volendam, FC Den Bosch, Fortuna Sittard.
Uit: Helmond Sport, NEC, Achilles’29, Sparta..

8. VVV 31-51 (40-34)
Thuis: Jong PSV, FC Eindhoven, Sparta, NEC.
Uit: RKC, Helmond Sport, Volendam.

9. Sparta 31-47 (54-38)
Thuis: Roda JC, Telstar, De Graafschap.
Uit: NEC, Almere City, VVV, FC Oss.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl