Hoe verander je het TT-circuit in een motorcrosscircuit?

MOTORCROSS - In het laatste weekend van augustus moet het TT-circuit omgetoverd worden tot een zanderig crosscircuit met hoge springbulten. Dan komen de beste motorcrossers van de wereld naar Assen voor een Grand Prix-wedstrijd.
Circuitontwerper
Nieuw Zeelander Greg Atkins is verantwoordelijk voor het ontwerp van alle WK-circuits. Hij was te gast op het circuit van Assen om in overleg met organisator Lee van Dam de grote lijnen alvast uit te stippelen. "I'm building a cross-circuit on a racing-circuit, how cool is that!"
Buiten het circuit is Atkins ook verantwoordelijk voor de cameraposities en de lussen voor de tijdwaarneming die in het circuit moeten worden gelegd.
Logistiek plan
Op het circuit zullen hekken moeten worden gesloopt en komen er extra tunnels. Verder tekent Atkins voor het logistieke plan om het zand voor het circuit op tijd op de juiste plaats te krijgen. Grond- , weg- en waterbouwbedrijf Romein uit Veendam gaat de klus klaren.
1000 vrachtwagens zand
Het zand wordt geleend van het naastgelegen defensieterrein. Het duurt vier dagen en vier nachten om de duizend vrachtwagens met zand naar het circuit de verplaatsen. Half augustus gaan de werkzaamheden van start.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl