Automobilisten in Borger moeten nog even doorbijten

BORGER - De 11.000 automobilisten die dagelijks over de 'bypass' door Borger rijden moeten nog even doorbijten. Eind mei is fase 1 van het centrumplan klaar en kan het verkeer weer gewoon doorrijden.
Het project loopt daarmee keurig op schema, zo zegt wethouder Freek Buijtelaar van Borger-Odoorn. In november was de aftrap, waarna een deel van het voormalige gemeentehuis werd gesloopt. En nu zijn stratenmakers bezig met de aanleg van een plein. "We willen Borger weer een hart geven en de noord- en zuidkant van het dorp weer met elkaar verbinden," aldus de wethouder.

Twee rijstroken
Het verkeer moet straks over twee rijstroken over het nieuwe plein rijden en in een latere fase komt er nog een rotonde bij. En uiteindelijk verdwijnt ook een deel van het seniorencomplex Borgerhof en komt er nieuwbouw voor terug. Kortom, Borger gaat flink op de schop.

Geen rondweg
De provinciale N374, een belangrijke route tussen de N34 en Stadskanaal, blijft daarmee wel prominent aanwezig in het dorp. Een rondweg rond Borger is er nooit gekomen en een tunnel bleek financieel onhaalbaar. "We willen in dit kleine gebied heel veel, een plein met een markt en evenementen, tevreden ondernemers en verkeer dat vlot doorstroomt. Het is een uitdaging, maar het gaat ons lukken", zegt projectleider Pieter Mulder.

De werkzaamheden hebben niet geleid tot een afname van het verkeer, zo blijkt uit metingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl