'The Passion komende vijf jaar niet in Assen'

ASSEN - Muziekspektakel The Passion vindt de komende vijf jaar niet in Assen plaats. Dat verwacht wethouder Maurice Hoogeveen van Assen.
Het muziekevenement over de laatste uren van Jezus, met bekende Nederlandse artiesten, werd gisteravond in Enschede gehouden.

Vernieuwend concept
Twee jaar geleden riep commissaris van de koning Jacques Tichelaar dat hij The Passion in 2014 naar Assen wilde halen. "We zijn daar toen in gesprongen," zegt wethouder Marucie Hoogeveen van Assen. Veel contact gehad met organisatoren en een voorstel neergelegd. Daar waren ze erg in geïnteresseerd, maar het was een vernieuwend concept waar het toen nog te vroeg voor was."

Niet aan de beurt
The Passion werd in 2014 in Groningen gehouden en dat maakt het voor Assen alleen maar lastiger. "Ik verwacht dat we de eerste vier, vijf jaar niet aan de beurt zijn. Het evenement gaat op reis door het hele land heen en Noord-Nederland is net aan de beurt geweest. Maar we houden contact met de producenten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl