'Groei Lelystad Airport doodsteek voor vliegveld Eelde'

Vliegveld Eelde
Vliegveld Eelde
EELDE - De ontwikkeling van Lelystad Airport is de doodsteek voor het vliegveld in Eelde. Dat verwacht directeur Hans van der Velde van ArkeFly, meldt RTV Noord.
Het besluit om het vliegveld in Lelystad te laten groeien tot een volwaardige luchthaven werd vandaag officieel. Lelystad Airport neemt vanaf 2018 een deel van de groei van het vliegverkeer van Schiphol over. Het gaat dan vooral om vakantievluchten.

Zelfde markt
Volgens Van der Velde is dat slecht nieuws voor Eelde, omdat de Drentse luchthaven ook grotendeels van vakantievluchten afhankelijk is. "Lelystad en Eelde bedienen dezelfde markt. Als je vanaf Lelystad vliegt, zal je dat als luchtvaartmaatschappij niet snel meer vanaf Eelde doen," zegt hij. Van der Velde verwacht dat Eelde uiteindelijk het onderspit delft in de concurrentiestrijd met Lelystad.

Luchtverkeersleiding
De concurrentiestrijd met Lelystad is niet het enige gevaar voor het vliegveld in Eelde. Staatssecretaris Mansveld is van plan om vliegvelden zelf de kosten van de luchtverkeersleiding te laten betalen. Het vliegveld protesteert daartegen, omdat die kosten erg hoog zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl