Personeel Prins Bernhardhoeve behoudt baan; schuldeisers hebben het nakijken

ZUIDLAREN - De doorstart van de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren betekent goed nieuws voor het personeel. De nieuwe directeur Marjon Edzes van Bricksart neemt alle werknemers over.
Voormalig directeur John Franke had elf man personeel in dienst, waaronder drie mensen fulltime. "Het personeel dat vast in dienst is, is overgenomen. Een uitzendkracht krijgt een vast contract", zegt Edzes tegen RTV Drenthe.

Doe Museum
De Prins Bernhardhoeve ging onlangs failliet en gaat een doorstart maken als Doe Museum Prins Bernhardhoeve. Zowel Bricksart, waar kinderen kunnen bouwen met blokjes, als het Sculpturepark met grote zandsculpturen houden een plekje in het museum. Er komen schilderijen en muziek bij.


Schade en schuldeisers
Voor de schade aan een van de zandsculpturen door een aardbeving ligt nog een schadeclaim bij de NAM in Assen. Projectontwikkelaar Leyten en de gemeente Tynaarlo zijn twee grote schuldeisers en die hebben het nakijken volgens Edzes. "Een faillissement is een faillissement. Het is natuurlijk nog wel zo, dat de claim op de NAM bij de curator ligt. Het geld dat daar van binnenkomt, zal dan naar de schuldeisers gaan", legt Edzes uit.

Hallen huren
De hallen van de Prins Bernhardhoeve worden nog steeds gehuurd van Leyten. Edzes hoopt dat de hallen in een stichting komen en dat ze de hallen voor een goede prijs kunnen kopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl