Opmerking minister Kamp over zonneparken valt slecht in Drenthe

ASSEN - Spijtig dat minister Kamp van Economische Zaken zonneparken niet ziet als alternatief voor windturbines. Dat zegt Rob Rietveld van actiegroep Tegenwind Hunzedal.
Actiegroepen hadden gehoopt met een zonnepark een alternatief te hebben gevonden voor een aantal windturbines. Maar grootschalige zonneparken zijn volgens Kamp geen alternatief. Ze zijn duurder, leveren minder stroom op en nemen onnodig veel ruimte in. Rietveld: "Het zou toch moeten gaan over energie en niet alleen over windenergie!"

Landbouwgrond is te kostbaar

Volgens Kamp moet de hele regio vol gezet worden met zonnepanelen, om tot dezelfde energieproductie te komen als met windmolens. "Het plaatsen van zonnepanelen in dit gebied zou de grond onbruikbaar maken voor andere nuttige doeleinden, zoals landbouw. Dat leidt tot verdere kostprijsverhoging en acht ik daarom ongewenst," aldus Kamp.

Zonnepark komt er

Tegenwind denkt niet dat de plannen voor een zonnepark nu stop worden gezet. Er is een businessplan en het is aantrekkelijk. "We zullen aantonen dat het op deze manier beter kan en goed is voor de duurzame energie".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl